Електрични вилушкари: Што треба да знаете

Додека виљушкарите на гас и дизел некогаш беа во центарот на вниманието кога станува збор за секојдневните операции, електричните камиони брзо ги достигнуваат овие стари омилени. Нуди позелен пристап, побезбедна употреба во затворен простор и практична функционалност; енергијата на батеријата е поголема од кога било кога станува збор за технологијата на виљушкар. Собравме сè што треба да знаете за електричните вилушкари за да направиме информиран избор за тоа дали електричното возење е вистинското за вашиот бизнис.
Прочитајте за да дознаете повеќе за главните разлики на електричните виљушкари, придобивките од оваа технологија и кои индустрии најмногу ќе ги искористат операциите на батерии. Опфативме сè, така што нема да морате да барате на друго место кога станува збор за одредување дали енергијата од батеријата е најдобро одговара за вашиот бизнис.
Што се електрични вилушкари?
Електричните виљушкари се подтип на вилушкари кои се напојуваат исклучиво од електрична енергија, а не од традиционални извори како гас или дизел. Овие модели нудат ефективен, тивок и моќен начин за користење на технологијата на виљушкар дури и во тесни, затворени простори. Иако оваа технологија не е погодна во сите случаи - на пример, кога виљушкар се користи надвор за екстремно големи товари - таа обезбедува алтернатива на пообемните, помалку погодни за затворени модели од минатото.
Како електричните вилушкари се разликуваат од другите модели на пазарот?
Како што може да очекувате, големата разлика помеѓу електричните вилушкари и другите модели е изворот на енергија. Додека другите вилушкари може да бараат бензин или дизел за да функционираат, електричните модели бараат полнење од неколку часа (понекогаш преку ноќ) за да продолжат да работат. Во многу случаи, електричното возење значи потивка машина, и додека има електрични вилушкари способни да носат големи товари, како што е серијата 7 на JUKILIFT 5 тони, во многу случаи електричните вилушкари се дизајнирани да бидат помали машини со поголема маневрирање.


Време на објавување: 2023-08-02 15:27:50